Op deze en onderliggende pagina's vindt u informatie over het Streeklab Haarlem, haar medische en wetenschappelijke staf en diverse nieuwsitems

Over Streeklab

Het Streeklab Haarlem is een geprivatiseerde stichting en voert diagnostiek van infectieziekten uit ten behoeve van de patiënten in de regio Kennemerland. Dit doet zij door diagnostiek en advies aan te bieden volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten, opdat behandelend artsen infecties bij patiënten optimaal kunnen diagnosticeren en behandelen. Klik hier voor een korte film waarin wordt uitgelegd wat wij doen.

Het Streeklab Haarlem vervult deze functie voor de twee ziekenhuizen in de regio, te weten het Spaarne Gasthuis(locatie Haarlem-Zuid, Haarlem-Noord, Hoofddorp en Heemstede) en het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Daarnaast verricht het laboratorium ook alle microbiologische en serologische onderzoeken voor verpleeghuizen, huisartsen, verloskundigen en andere instellingen voor gezondheidszorg. Sinds juni 2006 heeft het Streeklaboratorium de verantwoordelijkheid gekregen voor het landelijk bronopsporingsonderzoek bij Legionella uitbraken. Meer informatie hierover treft u aan op www.legionellaplatform.nl.

Bij het Streeklab Haarlem werken vijf artsen-microbioloog, twee medisch moleculair microbiologen en één parasitoloog. In totaal zijn ongeveer 85 analisten, administratieve- en facilitaire medewerkers werkzaam. Het laboratorium is gevestigd op het terrein van het Spaarne Gasthuis, locatie Haarlem-Zuid.

 

 

 

Go To Top